top of page

Voggefell

En fell av ett mykt lammeskinn, benevnes her som voggefell. Den trenger ikke nødvendigvis brukes i ei vogge, men egner seg veldig godt til at små barn har den under seg, over seg eller pakket rundt seg.

Voggefell

Voggefeller lages av myke lammeskinn av ulike saueraser, helst skinn med relativt kort ull. Fellen kan legges på golvet, i sofaen, i senga eller i vogna, slik at babyen kan ligge på den. Eller den kan brukes som et lite teppe eller «dyne». For mange barn blir voggefellen en kjær varmekilde i mange år, og følger gjerne med både til tenåringsrommet og til hybelen.


Størrelsen på fellen er avhengig av størrelsen på skinnet og vil derfor variere fra fell til fell, anslagsvis 55 – 65 x 75 – 90 cm.


Fellen blir håndsydd etter tradisjonell metode slik skinnfeller har vært sydd i hundrevis av år. Dekoren og symbolene som er trykket på kan ha et tradisjonelt uttrykk eller være av mer moderne karakter. Om det ønskes, kan det også trykkes på navn og årstall. Trykkfargen som blir brukt er moderne lysekte tekstilfarge. 


Prisen vil variere mellom kr 3000 – 5000 inkl. mva., avhengig av størrelse og sauerase.


bottom of page