top of page

Skinnfell

Skinnfeller produseres på bestilling og lages i ulike størrelser. Store feller til dobbeltseng lages gjerne av 5 – 8 saueskinn, mens mindre feller til enkeltseng eller sofaen lages av 2 – 4 skinn.

Skinnfell

Skinnfellene kan sys av skinn av ulike saueraser, eksempelvis norsk kvit sau (nks), norsk pelssau, villsau, spelsau, blæset sau, leicesterfår eller gotlandsfår. Fargeskalaen og krøllen på pelsen/ulla varierer på de ulike sauerasene, men også innad i samme rase kan det være store forskjeller.  Til noe type bruk kan uklippede skinn egne seg best, mens en enkel «sofafell» kanskje helst blir sydd av skinn klippet ned til om lag 4 cm.


Fellen blir håndsydd etter tradisjonell metode slik skinnfeller har vært sydd i hundrevis av år. Dekoren og symbolene som er trykket på kan ha et tradisjonelt uttrykk eller være av mer moderne karakter. Om det ønskes, kan det også trykkes på navn og årstall. Trykkfargen som blir brukt er moderne lysekte tekstilfarge. Om du har et vevd åkle, kan det eventuelt sys på skinnfellen, eksempelvis som vist på bilde 3.


Kanten rundt fellen kan være en 3 – 4 cm bred skinnkant med ulla på, kalt brudekant (bilde 10, 12 og 14). Alternativt kan det være en smal kant av skinnremse av svinemokka eller lignende, i farge tilpasset skinn og trykkfarge (bilde 1 og 5). Denne kantingen er kalt hverdagskant.


Under brudekanten kan det om ønskelig trykkes «hemmelige beskjeder», kanskje i form av vers eller navn. Om fellen blir gitt som gave kan eksempelvis navn på giverne trykkes under brudekanten slik som vist på bilde 13. Brudekanten sys fast til fellen bare på innsiden, slik at den kan løftes oppi ytterkanten og det som eventuelt står under, kommer til syne. Om dette ønskes vil det medføre et tillegg i prisen.


Prisen vil variere mellom kr 7500 – kr 9000 inkl. mva per m2 avhengig av sauerase.

bottom of page